Устаткування для очищення води - блог компанії Nerex
close button
+380 44 390 0474

Пн-Чт 09:00-18:00
Пт 09:00-16:45

Каталог продукції

Написати директору

Устаткування для очищення води

Устаткування для очищення води

Існує цілий ряд устаткування для водопідготовки, яке дозволяє в промислових і побутових умовах видалити з води забруднення і шкідливі домішки.

Устаткування для очищення води різниться конструктивними особливостями, засобами очистки, швидкістю очищення води (продуктивністю), різним ресурсом змінних модулів.

Вибір обладнання для очищення води залежить від завдань, які вирішуються в процесі водопідготовки. Перед установкою системи очищення води, потрібно точно визначити ступінь і специфіку забруднення, врахувати всі особливості ситуації. У цьому вам допоможуть фахівці компанії «Nerex ™».

Для механічної очистки води, видалення піску, суспензій, іржі, колоїдних речовин використовують установки фільтрації з фільтрами механічного очищення.

Системи знезалізнення дозволяють видаляти з води сполуки заліза, марганцю, сірководеню. Для видалення залишкового хлору, усунення присмаку, запаху, кольоровості води використовують установки адсорбціі. Для зниження жорсткості води використовують установки пом'якшення, крім того спеціальні наповнювачі фільтрів виконують комплексну очистку води та можуть видаляти з неї залізо, нітрати, нітрити, сульфати, амоній, солі важких металів і органічні сполуки.

Системи ультрафільтрації використовують для очищення води з поверхневих джерел від колоїдних і зважених часток, мікроорганізмів. Найбільш досконалу і повну очистку води від усіх домішок і забруднень виконують установки зворотного осмосу. Новітні технології дозволили об'єднати різні види установок для очищення води в одну комбіновану систему Nerex ™.

Системи фільтрації

Системи фільтрації, які випускає компанія «Nerex», представлені безреагентними фільтрами. Всі вони уніфіковані. Різниця полягає в фільтруючому матеріалі, який завантажується в однаковий технологічний апарат.

Виділяють три основні групи безреагентних фільтрів:

- для механічного очищення води,

- знезалізнювачі (видалення заліза, марганцю, сірководню)

- фільтри вугільні (сорбційні або дехлоратори).

Системи фільтрації з фільтрами механічного очищення води використовують для видалення механічних частинок, піску, іржі, суспензій, а також колоїдних речовин.

Ступінь фільтрації становить 15-20 мікрон. Фільтруючий матеріал - зневоднений алюмосилікат Filter AG (Clack Corp., виробництва США), який забезпечує високу швидкість фільтрації і брудоємність.

Системи знезалізнення

Якщо у воді міститься багато розчиненого заліза, то при відстоюванні або нагріві вода стає бурою, оскільки залізо активно окислюється. На сантехніці вода з підвищеним вмістом заліза залишає іржаві руді плями.

Крім того, осад, який твердіє на внутрішніх поверхнях, забиває теплообмінники, радіатори, трубопроводи. Вода з домішкою заліза збільшує ризик інфарктів, викликає захворювання печінки і несприятливо впливає на шкіру.

Форми заліза, що знаходиться у воді:

- двовалентне залізо - іони Fe2 +;

- тривалентне залізо (хлориди і сульфати Fe3 + добре розчиняються у воді, проте іони Fe3 + гідролізуються в нерозчинний гідроксид Fe (OH) 3, що знаходиться у вигляді суспензії або осаду;

- органічне залізо - різні розчинні комплекси з природними органічними кислотами; як правило, має колоїдну структуру;

- бактеріальне залізо - являє собою продукт життєдіяльності залізобактерій.

У воді залізо спочатку знаходиться в розчиненому стані. Завдання будь-якого фільтра знезалізнення - перевести розчинене залізо в осад (окислити його), а потім - затримати в фільтруючому матеріалі.

Безреагентні фільтри для окислення заліза використовують кисень повітря. Безреагентні знезалізнювачі більш ефективні в порівнянні з реагентними, оскільки для стабільної роботи реагентних систем, необхідна постійна наявність свіжого розчину окислювача певної концентрації.

Системи знезалізнення компанії «Nerex» видаляють з води сполуки заліза (Fe2 +, Fe3 +), марганцю (Мn3 +, Мn4 +), зважені частинки, а також знижує вміст сірководню і окисність. Фільтруючий матеріал - Сорбент АС, працює в складних умовах - при низькому рН, вмісту заліза до 20 мг / л, високій каламутності і окисності.

Системи адсорбції

Основне призначення - видалення залишкового хлору і поліпшення органолептичних властивостей води: смаку і запаху, усунення неприємного присмаку і кольоровості. В установках компанії «Nerex» в якості фільтруючого матеріалу використовується активоване вугілля з шкаралупи кокоса Aquacarb (Chemion Carbon), з великою адсорбційною здатністю і ресурсом роботи.

Основні переваги установок фільтрації Nerex ™

- оптимальне співвідношення ціни і якості,

- можливість комплектації іншими фільтруючими матеріалами,

- висока надійність системи при мінімальному технічному обслуговуванні,

- безпека експлуатації, простота ремонту і наладки,

- використання стійких матеріалів до корозії при виготовленні комплектуючих фільтрів,

- сучасний і привабливий зовнішній вигляд,

- наявність документації, що підтверджує можливість використання фільтрів для очищення питної води.

Системи пом'якшення

Жорсткість води одна з найактуальніших проблем. Вона обумовлена вмістом у воді великої кількості солей жорсткості - вуглекислих і сірчанокислих солей кальцію, магнію і заліза. Жорстка вода не придатна для приготування їжі і пиття. Для сучасної побутової техніки, систем гарячого водопостачання та опалення, сантехніки - жорсткість води - справжня загроза. При нагріванні солі жорсткості випадають в осад - накип, який є частою причиною поломок нагрівальних котлів і труб, сантехніки, побутової техніки.

Пом'якшення вирішує проблему жорсткості води. Крім того, спеціальні наповнювачі фільтрів виконують комплексну очистку води та видаляють з неї залізо, нітрати, нітрити, сульфати, амоній, солі важких металів, різні органічні сполуки.

Установки пом'якшення компанії «Nerex» складаються з сольового бака (для регенерації установок сольовим розчином), автоматичного клапана управління «Clack Corporation» (США) і балона «Wave Cyber» зі спеціальним наповнювачем.

SF – системи пом'якшення води

Головне призначення - видалення з води солей жорсткості методом іонообмінного пом'якшення. В основі цього методу - фільтрація води через шар полімерної катіонообмінної смоли (катіоніту). Процес іонообмінного пом'якшення можна описати як "обмін" іонів кальцію і магнію з води, що очищається на іони натрію, які знаходяться в зерні катіоніту, тобто жорсткі солі замінюються на "м'які", які не утворюють твердих відкладень.

В системах цього типу наповнювачем є сильнокислотний катіоніт Dowex HCR-S (або його аналог).

На установках пом'якшення NEREX® жорсткість води (вміст іонів Са2 + і Mg2 +) знижується до рівня - 0,1-0,2 мг-екв / л. При двоступеневому пом'якшенні жорсткість пом'якшеної води становить 0,04 мг-екв / л.

SIF – системи  комплексної очистки води

Основне призначення - одночасне видалення з води артезіанських свердловин солей жорсткості, марганцю, заліза, амонію і органічних сполук. Ця технологія розроблена українськими вченими і призначена для одночасного видалення всіх перерахованих домішок в одному апараті за допомогою фільтруючого завантаження ECOMIX®. Завантаження являє собою суміш з п'яти іонообмінних і сорбційних матеріалів природного і синтетичного походження, які розрізняються механізмом сорбційної та фільтруючої дії, питомою вагою і гранулометричним складом.

Основні переваги систем пом'якшення Nerex ™

- глибоке пом'якшення при малій витраті таблетованій солі,

- можливість використовувати інший іонообмінний фільтруючий матеріал.

- виготовлення комплектуючих фільтрів зі стійких до корозії матеріалів,

- простота ремонту і наладки при мінімальному технічному обслуговуванні,

- термін служби установок і наповнювача більше 7 років,

- наявність оперативної інформації про роботу фільтра, наданої на рідкокристалічному дисплеї, в тому числі за попередні три-чотири місяці,

- можливість прогнозування споживання води на наступну добу, виключаючи «холості» промивки і відновлення фільтруючих властивостей завантаженого наповнювача,

- наявність документації, що підтверджує можливість використання установок для очищення питної води.

Системи ультрафільтрації

Дані установки використовуються для очищення води з поверхневих джерел - річок, озер, колодязів. Вони дозволяють очистити її від бактерій, вірусів і зважених часток, розміри яких більше розмірів пор мембрани (0,02 мікрона).

Ультрафільтрація - альтернатива традиційної схеми очищення води: хлорування → контактна ємність → насос → механічна фільтрація → адсорбція на активованому вугіллі.

При ультрафільтрації не використовуються будь-які реагенти, тому очищена вода безпечна для людини і не містить продукти розпаду органіки, дезінфектантів і т.п.

Установки ультрафільтрації компанії «Nerex», при потребі в очищеній воді понад 3м3 / час, обходяться дешевше традиційних схем очищення. Крім того, вони займають значно менше місця і виробляють якісно очищену воду.

Системи зворотного осмосу

Системи зворотного осмосу виконують демінералізацію і глибоке очищення води від більшості відомих забруднень. На сьогоднішній день зворотний осмос або іншими словами зворотноосмотична очистка води, здійснює саму якісну і повну очистку води. З води повністю віддаляються шкідливі елементи, такі як нітрити та нітрати, важкі метали, хлор, все мікроорганізми і віруси.

Основні переваги систем зворотного осмосу Nerex ™

- вигідна ціна, тривалий термін експлуатації, висока надійність системи,

- низьке енергоспоживання при використанні низьконапірних мембран зворотного осмосу,

- повна комплектація системи і готовність до монтажу без доробок на місці установки,

- більш тривалий термін служби мембран за рахунок використання автоматичної двоетапної очистки,

- відсутність необхідності в консервації мембран, оскільки в режимі очікування виконується автоматичне промивання,

- просте, зручне і надійне управління системою за допомогою мікропроцесорного контролера,

- гармонійна взаємодія різних компонентів системи,

- мінімальний обсяг скидання стічних вод - 25% від обсягу води, що надходить в систему,

- ступінь очищення води і видалення солей - 99,9%,

- наявність документів, що підтверджують можливість використання систем для очищення питної води.

Модульні фільтри Nerex ™

Модульні фільтри Nerex ™ - комплексна багатоступінчаста очищення води від усіх забруднень.

Залежно від модифікації до складу комбінованих установок EVO входить наступне обладнання:

- насос,

- картріджний фільтр,

- система фільтрації,

- система знезалізнення,

- система адсорбції,

- система пом'якшення,

- станція дозування антискаланта,

- система зворотного осмосу,

- фільтр з вугільним або мінералізуючим картриджем,

- картріджний фільтр з брикетних вугіллям,

- УФ-знезаражування.

Переваги модульних фільтрів Nerex ™

- повністю повторюють традиційні схеми очищення води,

- займають площу в 2-3 рази менше, ніж необхідна для такого ж комплекту традиційного обладнання,

- відмінна взаємодія всіх систем, забезпечене єдиним шафою керування,

- повністю автоматизований процес очищення води,

- постійний моніторинг всіх основних параметрів системи,

- витрати на монтаж і пуско-налагоджувальні роботи системи нижче ніж при установці окремих компонентів, це повністю компенсує різницю у вартості,

- система повністю відрегульована і готова до роботи,

- очищення води від солей на 99,9%,

- можливість комбінування компонентів системи,

- наявність документації, подтвреждающей можливість використання системи для очищення питної води.

Фахівці компанії «Nerex» підберуть обладнання для очищення з урахуванням всіх ваших вимог.

close button

ВХІД В ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

реєстрація

Зворотній дзвінок

ПЕРСoНАЛЬНІ ДАНІ

НАПИСАТИ ДИРЕКТОРОВІ

СТАТИ ПАРТНЕРОМ

підібрати систему

Готові рішення

ЗАМОВИТИ ТОВАР

купить комплект

Комплект

1

ЗАБРОНЮВАТИ ЗАЛИШКИ

1